perjantai 4. lokakuuta 2013

Roosa nauha-kynnet

Tänään 4.10 on Roosa nauha-päivä. Väsäilin eilen illalla teemaan sopivat kynnet. Minusta on kuitenkin hassua, että naisten rintasyöpää vastaan kampanjoidaan vuosittain näin voimakkaasti. Annetaan paljon vinkkejä sen tunnistamiseksi ja ehkäisemiseksi, mutta jätetään muut syövän tyypit huomiotta, ikäänkuin rintasyöpä olisi se kaikista pahin. Rintasyöpään sairastuu noin kahdeksas suomalaisista naisista (roosanauha.fi), mutta yleisesti ottaen n. joka neljäs ihminen saa jossakin elämän vaiheessaan jonkin syövän (jos joku haluaa tsekata lähdetiedot, niin lukion biologia BIOS-sarjan kirja 4&5).


Onhan se tietenkin hyvä, että tietoisuutta edes tästä yhdestä syöpätyypistä levitetään, varsinkin kun sille voidaan tehdäkin jotain, jos kasvain havaitaan hyvissä ajoin. Jotenkin tuntuu siltä, että muista syövistä puhuminen on taas tabu. Naiset kehotetaan peilin eteen tunnustelemaan rintojaan, mutta miehiä ei neuvota tutkimaan kivessyövän mahdollisuutta taskulampulla. Syövän kun voi oikeastaan saada minne vaan. Minun mielestäni näistä asioista pitäisi puhua enemmän ja laajemmin. Harvalle tuskin ovat nämä tilastot tiedossa, että syöpä onkin niin yleinen. Monilla tuntuu myös olevan epäselvyyksiä sen synnyssä ja parantumisnäkymissä. Ihmisille pitäisi tarkentaa, kuinka paljon syövän aiheuttamista mutaatiosta syntyy käyttämämme ravinnon ja ympäristömme saasteiden/säteilyn myötä, jotta omilla valinnoilla voisi vaikuttaa omaan terveyteen.


Mutta jos näillä tällaisilla Roosa nauha-päivän tyylisillä tempauksilla voi auttaa tilannetta edes vähäsen, niin ehdottomasti olen mukana! Kynsien lakkaaminen teeman ja logon mukaisesti levittää tietoisuutta tällaisesta tapahtumasta, ja voi hyvinkin saada jonkun osallistumaan keräykseen :) Tämän postauksen kynsistä vielä sen verran, että ei tuo Flormalin mattalakka kauhean mattaiseksi kuivunut, joten sudin suosilla Sechet päälle. Ja edelleen saa suositella hyvää vaaleanpunaista lakkaa, tuon Kicksin koostumus on aivan kamala. Leimat ovat jostakin ebayn halpislaatasta. Nämä ovat ehdottomasti tyttömäisimmät kynteni pitkään aikaan! :D

Flormal M17 ja Kicks Sakura Blossom



4 kommenttia:

  1. OOoh, ihanan kirkkaat!

    Miehillähän on nousussa se Movember, eli kasvatetaan viikset marraskuussa. Sehän on kampanja eturauhassyöpätietoisuuteen. Toivon mukaan kaikin puolin tietoisuutta lisättäisiin, koska mitä aikaisemmin syövät huomataan, sitä paremmathan on ennusteet :)

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)! Aivan, mä olin ihan kokonaan unohtanut movemberin! Jep, mun mielestä näistä pitäisi puhua enemmän jo peruskoulussa. Ja samoin sinne:)

      Poista
  2. Ihanat kynnet! :) itsekin tein teemaan sopivat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)! Tosi kiva että tähän on lähtenyt mukaan niin paljon bloggareita:)

      Poista