maanantai 23. kesäkuuta 2014

Kesä 2014!

Tässä kevään ja kesän aikana on tahtomattakin ollut hieman hiljaista täällä blogin puolella. Ensin tuli se vertavuotava kynnen katkeaminen ja sitten ylioppilasjuhlat, pääsykokeet ja suomenympärimatka! Mutta nyt olen takaisin näppäimistön äärellä ja aion tehdä teille oikein lifestyle-tyylisen postauksen kuvavyöryineen tähänastisesta kesästäni, joka on muuten ollut aivan upea vaikka välillä on lunta tullutkin! :'D Suurimman osan  tämän postauksen kuvista on ottanut poikaystäväni Havu, mutta lakkiaispäivän kuvat hänen äitinsä. YO-juhlissa pidimme Havun kanssa puheen. Olen muutamassa julkaisussa maininnut jotain meidän pituuserosta, mutta tässä se nyt näkyisi ihan konkreettisesti :D Minullahan on siis vielä korkokengät jalassa!



Kuvat eivät ole mitään edustavimpia, mutta kyllä näistä pointin näkee. "Viralliset" YO-kuvani eivät ole vielä tulleet ja tuo alempii kuva on oikeastaan ainoa, jossa mekkoni näkyy kokonaan. Täytyy kyllä sanoa, etten ole parhaimmillani yläviistosta kuvattuna :D Mekkoni näyttää jotenkin kummalliselta tässä kuvassa, oikeasti se ei ollut noin tönkön näköinen. Tykkäsin mekostani ihan possuna! 


Katsokaa kuinka ison ja söpön ja pinkin lahjapaketin sain. Kuvanottohetkellä en vielä tiennyt mitä sisällä oli, mutta lakkiaispäivänä sieltä paljastui neljä Riedelin viinilasia. Nyt kelpaa taas siemailla sivistyneesti ;)



Aikaisemmin olen inhonnut olla kuvattavana, enkä ole yhtään osannut olla luontevasti kameran edessä. Poikaystäni on kuitenkin innokas valokuvaaja, joten vähän pakkohan tässä on ollut taipua :D Ylempi näistä kahdesta kuvasta on otettu Havun "velipuolen" sirkuskoulussa ja alempi Kiasmassa. Huomatkaa retrohameeni, joka on ihan oikeasti pengottu äidin vaatekaapista. 



Räpsittiin vaikka kuinka paljon kuvia Viikin luonnonsuojelualueelta, mutta tässä olisi pari tarkasti valikoitua kuvaa. Rakastan hiuskarvojani, kun ne vihdoinkin ovat noin pitkät ja nätit. Ja sisilisko oli aika symppis.



Meidän ensimmäinen pysähdyksemme roadtripillä oli Tampere, koska minulla oli siellä vielä yhdet pääsykokeet. Sen yön nukuimme tuollaisessa mökissä, vaikka olimme muuten teltan kanssa liikenteessä. Piti varmistaa kunnon yöunet koetta varten, kun minä en ollut ikinä aikaisemmin nukkunut teltassa. Loppujen lopuksi teltassa nukutti kuitenkin paremmin, koska tuo mökki oli harvinaisen kälyinen :D Tampere oli viimeinen stoppi ennen tätä kamalaa takatalvea, niinkuin vaatetuksesta näkyy.


Haluan vain sanoa, ettei minulla ole tässä kuvassa (eikä kyllä muissakaan) mitään meikkivoidetta tai puuteria! Olen vihdoin löytänyt oikeat hoitotuotteet atooppiselle iholleni ja aika hyvältä näyttää, eikös! Tässä kuvassa muuten nautitaan herkkujäätelöä Tampereen Minetissä.




Kalajoella oli suorastaan myrskysää! Maisemat olivat kertakaikkisen upeat, eikä niitä kunnolla saanut ikuistettua vaikka kuinka hieno kamera olikin matkassa. Kalajoki oli uskomaton elämys, jota latisti vain vaakasuunnassa tuuleva hiekka :D Koitapa siinä sitten ottaa selfieta kun on silmät ja suu täynnä hiekkaa. Tämä kuva on mielestäni niin hauska! Huomatkaa myös meidän yhteensointuvat tuulipuvuntakkimme ;)



Oulu oli ihan paras paikka! En olisi osannut odottaa, että se olisi niin iso ja eläväinen kaupunki. Nallikarin ranta oli melkein yhtä upea kun Kalajoen hiekat. Rannalla oli myös tuollainen hauska kiipeilyteline, jonka keskellä oli trampoliini. Pakkohan sinne oli päästä pomppimaan! Nallikarissa oli myös kylpylä, jossa kävimme. Opiskelijakortilla pääsi yhdeksällä eurolla sisään, ei paha. Eli jos joku suunnittelee kotimaanmatkailua, niin kannattaa suunnata Ouluun ja käydä vähintään pyörimässä Nallikarissa ja keskustassa. Torilta saa kaikkea outoa sapuskaa. Oulussa on myös Heurekan tapainen Tietomaa, joka on sekin vierailemisen arvoinen. Muutenkin tekemistä varmasti riittää! 


Ja matkantekovälineet; teltta ja Nissan Primera vuosimallia -94. Eli vanhempi kuin kumpikaan matkaajista :D Molemmat ovat oikein toimivia pelejä, vaikka ulkonäkö voi pettää.








Kuusamo on todella kaunis paikka. Olen nuorempana mökkeillyt paljon Kuusamossa, mutta yhä vaan sen luonto lumoaa. Nämä kuvat on otettu leirintäalueelta ja karhunkierrokselta. Kävelimme pienen karhunkierroksen (12km), koska olimme Kuusamossa vain yhden yön. Onneksi emme olleet toista yötä, koska muuten olisimme joutuneet telttamme kanssa lumisateeseen! Ehdimme sen verran etelään yöksi (Kajaaniin), että siellä satoi vain räntää :D


Juhannukseksi tulimme mökille Nastolaan kaveriporukan kanssa. Mökkijuhannus oli erittäin ikimuistoinen kaikkine kommelluksineen, mutta siitä ei ole pahemmin kuvia tätä Isokoskeloa lukuunottamatta. 

Oliko kiinnostavaa nähdä ihmistä kynsien takana hieman enemmän? Tällaista kuvatulvaa täällä tuskin tullaan enää koskaan näkemään, mutta minua ainakin vaihtelu virkisti :)





10 kommenttia:

  1. Ootte mennyt Raahen ohi! Oisitte poikenneet kahvilla ;) Kalajoki on upea paikka!
    Meilläkin on miehen kanssa n. 30cm pituusero, mutta teillä tuo ero näyttäisi olevan hiukan suurempi :p
    Tää postaus oli muutenkin tosi kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin mentiin :D Alkuperänen suunnitelma oli mennä itakautta ylös ja tulla länsirannikkoa alas, mutta sitten tulikin se koe Tampereella.
      Hahh, ihmiset yleensä ajattelee, että toi pituusero hirveästi rajoittais elämää, mut eihän se niin mene :) On meillä juu vähän enempi kun teillä. Mutta kiva kuulla jos postaus kelpasi:)!

      Poista
  2. Aaw söpöt :) Näyttää niin ihanalta toi teiän reissu, kerro sit lisää face-to-face! ;)

    VastaaPoista
  3. Mahtava reissu! Harvemmin sitä ihmiset "tajuaa" matkailla kotimaassa, vaikka täälläkin on ihan hurjasti nähtävää. Itse ollaan ukkosen kanssa lähdössä mini-roadtripille ensi viikolla (Porvoo, Hanko, Tampere) ja isolle karhunkierrokselle syksyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Joidenkin mielestä se on jotenkin noloa matkustaa kotimaassa, mutta hei kamoon! :D
      Teijänkin reissusuunnitelmat kuulostaa mahtavilta! Olis kiva lukea postausta isosta karhunkierroksesta :)

      Poista
  4. Kiva postaus, ja hauskoja reissukuvia. Roadtrippailu on sopivina annoksina kyllä mahtavaa vaihtelua arkeen; itsekin olen parilla lomalla harrastanut vastaavaa ja käynyt kanssa myös Yyterissä ja Kalajoella. Aina ei todellakaan tarvitse lähteä ulkomaille, kun Suomestakin löytyy vaikka ja mitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Jeps! Harvoin vaan tulee ajatelleeksi mitä kaikkea kivaa täältä kotimaastakin löytyy.

      Poista
  5. Vau mitä maisemakuvia! Etenkin Kuusamo näyttää ihanalta paikalta :)
    Naurahdin vähän teidän pituuserolle, haha :D kuinka pitkiä ootte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kuusamossa kannattaa kyllä ehdottomasti joskus käydä.
      Joo'o niin aika moni muukin yleensä :D Miä oon 157cm ja Havu on 195cm tai jotain :D

      Poista